Кипи строителство до плажовете на Синеморец

Кипи строителство до плажовете на Синеморец
Около плажовете до Синеморец кипи бурно строителство. Снимка: e-burgas.com
A A+ A++ A

Около плажовете до Синеморец кипи бурно строителство. Те са едни от най-красивите по българското Черноморие. Тук все още човек може да усети дивната красота на съчетанието на морето и Странджа планина.

Покрай наводнението във варненския кв. “Аспарухово” се заговори за последиците от човешката немарливост - незаконното изсичане на горите и незаконното строителство. Не по-малък проблем обаче е и законното застрояване на райските кътчета по Черноморието. В България съвсем спокойно можеш да извъртиш законите така, че да си издигнеш хотел насред дивата поляна, на брега на морето.

Курортното село е разположено върху полуостров, южно от устието на река Велека и на 5 км. на юг от Ахтопол. Територията южно от Синеморец до село Резово представлява защитена местност "Силистар". Местността е крайбрежна, влажна зона със запазена типична лонгозна гора. По дюните и скалите около Силистар гнездят редки и защитени птици.

Спокойствието и евтините квартири са допълнителните екстри, заради които много български семейства предпочитат да изкарат ваканцията си в и около Синеморец.

#Синеморец #Велека #Силистар #строителство #Бетон #гора #зона #Ахтопол #Аспарухово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници