Няма опасност за летния туристически сезон у нас

Няма опасност за летния туристически сезон у нас
Към Министерството на икономиката е създадена денонощна телефонна линия, на която руските туристически агенции могат да получат информация за обстановката у нас и за базите, в които са настанени туристите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма никаква опасност от провал на летния туристически сезон заради утежнената обстановка в страната, обяви ресорният заместник-министър Бранимир Ботев.

По думите му до момента няма отменени резервации по българските курорти.

"Всички български курорти са в добро състояние от гледна точка на резервации и от гледна точка на туристите на място. Към този момент няма никакви отменени резервации. Напротив, последната ми информация е, че туристите, които са направили своите резервации, постъпват регулярно. Туроператорите и турагентите към този момент не са и направили опит за преподписване на своите договори. Всичко върви повече от нормално", успокои зам.-министърът, цитиран от "Дарик".

Той допълни, че няма туристи, които да са в застрашено положение.

"Не бива да се преекспонира трагедията, случила се в част от един квартал на Варна, и да се позволява спекулация, така че тя да се мултиплицира върху българските курорти", каза той.

Към Министерството на икономиката е създадена денонощна телефонна линия, на която руските туристически агенции могат да получат информация за обстановката у нас и за базите, в които са настанени туристите.

#няма #опасност #летен #туристически #сезон #Варна #Бранимир Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници