Кабинетът ще работи до 28 юли, 5 или 12 август

Кабинетът ще работи до 28 юли, 5 или 12 август
Местан коментира, всяка една от трите възможни дати, определени след срещата с президента Росен Плевнелиев за предсрочен вот - 28 септември, 5 или 12 октомври, са добри. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството ще работи до 28 юли, 5 или 12 август, заяви след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан коментира всяка една от трите възможни дати, определени след срещата с президента Росен Плевнелиев за предсрочен вот - 28 септември, 5 или 12 октомври, са добри.

„Каквото и да кажа, рискувам да дискредитирам съответната дата и затова няма да изразявам предпочитания, а ще кажа само, че сме отворени и за трите дати. Въпрос на целесъобразност единствено“, коментира Местан.

Според лидера на ДПС, ако има съгласие, предсрочният вот може да бъде на 28 септември.

Президентът Росен Плевнелиев обяви решението, взето с лидерите на парламентарно представените партии, а именно – датата на предсрочните избори да е в периода от 28 септември до 12 октомври.

КСНС обсъди и актуалната политическа обстановка в страната и отчете, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива, затова се обедини за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори.

#Лютви Местан #Местан #ДПС #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници