България изглежда отвратително отвън, смята Борисов

България изглежда отвратително отвън, смята Борисов
Във връзка с позицията на ГЕРБ на предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на ГЕРБ обяви, че „консенсусът е приключил с избирането на ръководството на Сметната палата“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който се завърна от посещение във Вашингтон, заяви, че „отвън България изглежда отвратително“.

„България отвън изглежда отвратително – нестабилна, разкрачена между Изтока и Запада“, посочи Борисов.

Бившият премиер каза, че вкарал депутатите от парламентарната си група в Народното събрание в петък, за да получат отговори за строежа на „Южен поток“ по време на изслушването на министър-председателя Пламен Орешарски и енергийния министър Драгомир Стойнев.

„Той казал – „Ами много неща сме подписали, но аз като премиер нищо не знам”. Същият Станишев, и той така казваше: „Аз не съм подписал за АЕЦ „Белене“, а това го подписва НЕК“, отбеляза Бойко Борисов.

„Но на българите да ни дойде акъла. Един път ги избрахме, втори път ги избирахме – нека да ги изберат за трети път сега“, каза още той.

Относно понижения кредитен рейтинг на страната Борисов припомни: „Извадете си записите преди десет дни – казах, че на 13 юни ще свалят и кредитния рейтинг. Защо го свалиха? Защото вътре пише – няма пенсионна реформа, големи дългове, няма политическа стабилност, загуба на основните партии на изборите, пада кредитният рейтинг, увеличават се лихвите по кредитите. Тук ще се срине и София, защото таванът на държавата подпира София, а София не може да излезе над държавата, затова сега ще трябва да свалят на София и веднага лихвите ще станат по-високи“.

„С една дума всеки ден – катастрофа след катастрофа. Аз не знам те с какви очи могат да претендират да създават служебно правителство и изобщо правителство. Тяхната арогантност онзи ден – да отидат и да изберат Сметна палата с одиторен орган за седем години да излизат. Един от членовете на ДПС там е 74-годишен, а след 7 години мандат на 81 години – той ще се напикава ли там? Как може такова нещо, просто не ги е срам. Същите тези да ми говорят за толерантност и реваншизъм. Те никаква поука не са си извели“, коментира Борисов.

Във връзка с позицията на ГЕРБ на предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на ГЕРБ обяви, че „консенсусът е приключил с избирането на ръководството на Сметната палата“.

„Пратих Цецка Цачева да им каже да подадат оставка и тогава да разговаряме. Те най-брутално си избраха шеф на Националния статестически институт, Сметна палата за 7 години – пълния одитор на държавата. В същото време прибират парите на държавните дружества, за да ги изхарчат и тях за времето, което им остава, подписват договори, които не са обезпечени. Имам опасението, че са излъгали американците така, както излъгаха руснаците и Брюксел и ги поставиха в положение да се съдят“, заяви Борисов.

Той смята, че след заседанието на КСНС всички членове на Сметната палата трябва да връчат оставките си.

„Оставка на всички членове, които са си избрали и тогава вече мога да говоря с тези две партии. „Атака” не ги броя, те влязоха, направиха им кворум и след това излязоха отвън и правеха шоупрограми. Няма добър сценарий, всеки сценарий за България оттук-нататък е лош. България вече е в непоправимо положение и тези хора трябва да отидат на съд. Вече съм наясно, че след като умишлено са лъгали и умишлено са го правили, трябва да бъдат съдени. За консенсус и дума не може да става. Консенсус можеше да има до понеделник“, заключи Бойко Борисов.

#ГЕРБ #БСП #ДПС #Атака #Бойко Борисов #Консултативен съвет за национална сигурност #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници