Издирват първия турист, посетил Слънчев бряг

Издирват първия турист, посетил Слънчев бряг
Снимка: veliko.info
A A+ A++ A

От министерство на икономиката, енергетиката и туризма издирват преки роднини на първия чужд турист посетил курорта. От летописната книга на туристическия комплекс се знае, че на 8 юни 1959 година първият гост на "Слънчев бряг" е Франтишек Силвестър от град Острава, Чехия. Летовникът е отседнал в хотел "Калина", предаде БГНЕС.

"Негова единствена снимка има в книгата "История за Слънчев бряг". Фотосът показва посрещането на чеха в курорта", обясни Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг".

Роднините на Франтишек Силвестър ще получат награда връчена награда – безплатна седемдневна почивка в "Слънчев бряг". Ваучерът ще бъде връчен лично от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Борислав Ботев.

По този начин ще бъде отбелязана 55-тата годишнина на туристическия комплекс. Курортът "Слънчев бряг" е учреден на 30 юни 1958 година с постановление №120 на Министерския съвет на НРБ. Тогава в документите, "Слънчев бряг" фигурира като летовище.

"Откриването на първия турист посетил курорта "Слънчев бряг" или негови роднини, ще бъде голям успех. По-голяма реклама от тази, да се срещнем с тях и да ги докараме на почивка в "Слънчев бряг", едва ли ще имаме за Централна Европа и Чехия", каза на пресконференция министърът. 

#Слънчев бряг #Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници