Търсят мерки за избягване на срив в цените на имотите

Търсят мерки за избягване на срив в цените на имотите
„Страните по света трябва да предприемат мерки, за да избегнат нов срив в цените на имотите“, предупреждават от МВФ. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

„Страните по света трябва да предприемат мерки, за да избегнат нов срив в цените на имотите“, предупреждават от МВФ. От фонда публикуваха нов доклад, според който цените на имотите са значително над средните в дългосрочен план в много от страните. Предупреждението на МВФ посочва още как повишението на цените на недвижимите имоти в глобален мащаб от вече високите им стойности се превръща в една от основните заплахи за стабилността на икономиката.

Според валутния фонд страните по света все още не успяват да отбележат значителен прогрес в ограничаването на ръста в цените на имотите и поставянето им под контрол.

Високи остават цените на имотите в страни като Австрия, Белгия, Канада, Норвегия и Швеция. Повишението на имотите до голяма степен се подхранва от стимулиращата политика от страна на повечето централни банки по света и ниските лихвени нива. Това е довело до повишаване в цените на недвижимите имоти до нива, които според МВФ застрашават стабилността на световната икономика.

Имотите са поевтинели с най-много в периферията на Европа, като са намалели със 7% за последната година в Гърция и с 6.6% в Италия. В Испания понижението им е 5%.

#МВФ #Испания #Италия #Австрия #Белгия #Канада #Норвегия #Швеция #фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници