ГЕРБ оттегля вота на недоверие, настоява за задължителен вот

ГЕРБ оттегля вота на недоверие, настоява за задължителен вот
ГЕРБ са готови да се откажат от вота на недоверие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ние сме за избори по всяко време, но инициативата е на държавният глава по конституция", заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева.

Позицията на ГЕРБ, след като във вторник БСП обяви желанието си за избори пред юли, е желание за референдум за задължителен вот и за мажоритарен вот. Освен това Цачева обяви, че ГЕРБ е готова да оттегли вота си на недоверие. Освен датата на изборите според нея има доста спешни решения, които трябва да се уточнят, включително и съставът на служебния парламент. 

"След изявлението, че кабинетът Орешарски подава оставка, ние от ГЕРБ смятаме, че във внесения от нас вот на недоверие относно финансовата политика на правителството е успешен, поради което дебатите по него стават безпредметни в Народно събрание, което е делигитимирано", добави Цачева.

Към момента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Вашингтон. Оттам той коментира обявената от лидера на БСП Сергей Станишев необходимост от незабавна оставка на кабинета и предсрочни избори до края на юли.

„Поздравявам Станишев за смелата позиция и за това, че призна загубите от изборите и като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори”, заяви Борисов.

"Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате, нито злорадствам, нито се радвам, защото финансово-икономическото състояние на страната е катастрофа", каза Борисов. "Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи - тогава", добави Борисов.

#ГЕРБ #БСП #Бойко Борисов #предсрочни избори #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници