Тиесто по време на потоп

Тиесто по време на потоп
A A+ A++ A

Сутринта на 8 юни ще остане паметна за няколкото хиляди фенове на Тиесто, които имаха щастието да оцелеят след 3-часовия му сет на поляна край летище „София“.

Както винаги, шоуто на диджея беше на добро ниво със сетлист от стари и нови парчета, а публиката - всеотдайна и вярна до край, въпреки потопа, нанесъл тежки удари и превърнал електронното парти в истински Удсток.

Уви, в случаи като този музиката и добрия пърформънс на парчета като Take Me, La Noche, Silence, Red Lights и мн. други, както и блестящия съпорт на младите български диджеи Стефан Попов и Руно, остават на заден план заради битувизми и недомислици. И защото дъждът се оказа най-големият враг на народа.

За някои калният купон беше повече от добре дошъл и повод да покажат мускули и фитнес тела. Уви, радостта беше повече за очите на момичетата, които не се осмелиха да захвърлят подгизналите си дрешки.

В социалните мрежи коментарите за събитието са крайно противоречиви – от благодарствени постове до нецензурни реплики на хейтъри с намокрени маратонки и смартфони.

Очевидно, вината е ничия. Вярно е, никой не може да спре дъжда, но всеки можеше да се поинтересува от прогнозата за времето. Ако това беше сторено от публиката, щеше да има повече хора с дъждобрани и по-малко мрънкащи и недоволни. Ако пък организаторите бяха дали по едно ухо или око на синоптичните представления на Емо Чолаков, Деси Банова или Божана Филипова, можеха да предотвратят доста неща. Още повече, че в такива случаи винаги се връщаме към

историята и поуките от нея

Фестивалът ParkLIve, юни 2010. Тогава проливният дъжд и силният вятър наводниха сцената и скъсаха екрана, а поради опасения от токов удар и възможните последствия, Gotan Project не пожелаха да започнат, докато дъждът не намалее.

Очевидно, четири години по-късно нещата стоят по различен начин. Тъй като Тиесто и сцената бяха сухи, шоуто не беше спряно, но само толкова. Всичко останало си е все така по старому - необезопасен терен и реки от кал; блокирани сергии заради проблем с картите - единственото платежно средство в зоната; липса на достатъчно кофи за боклук; бутафорна ВИП-локация - повдигната от скелета естрада без покрив.  

Теренът под ВИП-зоната (както и тоалетните!) се превърна в спасителен покрив за някои от присъстващите, нищо че в един момент бяха буквално избутани с обяснението, че не било безопасно заради ... танцуващите отгоре. Странно. Дали някой от танцуващите е бил информиран, че може да пропадне, докато се забавлява.

Бакшишите

Таксиметровите шофьори заслужават специално внимание, тъй като за пореден път доказаха, че са една от най-сплотените гилдии – сплотени до неадекватност и безумие.

Предвид времето, в което се организира събитието – между 23:00 и 05:00 ч., личният транспорт и такститата бяха единственият начин за придвижване.

Всички жълти коли, идващи към мястото на събитието, спираха единствено на стоянката на терминал 2, която е в противоположна посока от тази на движението към града. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не валеше и стотици хора не успяваха да си вземат такси в продължение на 30-40-50 мин.

И още нещо, никой няма да остане учуден от факта, че превоз от терминал 2 до Орлов мост струваше 20 лв.

 

Снимки: Фейсбук и Инстаграм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници