Борисов: Върнатите бонуси не са популизъм

Борисов: Върнатите бонуси не са популизъм
Премиерът Бойко Борисов не смята, че решението за връщане на бонуси е популистко. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов не смята, че решението за връщане на бонуси е популистко.

След пристигането си в Брюксел той коментира, че изрично е предупредил, че в условия на криза не може да има допълнителни приходи за министри, заместник-министри, членове на политически кабинети и областни управители, предаде БНР.

„В администрацията хората, които са работили и които на практика между другото вземат по два пъти по високи заплати от самите министри, те нека си останат, защото действително би било елемент на популизъм да ги накарам и те да ги върнат“, каза Борисов.

Той посочи, че това са хора, които работят с милиарди. От тях зависи това, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел.

„Това са хората, които договарят парите за следващия програмен период, и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите. А иначе популизъм бих нарекъл писмото на ДПС, което само ако си включат хонорара на Ахмед Доган, в пъти, пъти превишава всички пари, които са си взели тези няколко човека от ГЕРБ“, каза още премиерът.

Премиерът не взе отношение по думите на вицепрезидента Маргарита Попова, като каза, че не може да коментира президентската институция и може да отговаря само за Министерския съвет.

По-рано на въпрос дали е редно раздадените бонуси да бъдат върнати, Маргарита Попова заяви, че това не е редно.

„Аз не бих направила апел и не бих призовала хора, които съм оценила положително, на които съм дала допълнителни възнаграждения, да ги върнат обратно“, заяви вицепрезидентът.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #бонуси #популизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници