Местан: Ако Станишев отмъщава, то за какво?

Местан: Ако Станишев отмъщава, то за какво?
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви в Народното събрание, че България отива на предсрочни избори, защото са неизбежни, и вчерашният брифинг на ДПС няма отношение към първопричините за необходимостта от предсрочни избори.  Той призна, че не разбира откъде идва изненадата на лидера на БСП Сергей Станишев от вчерашното му изказване.

„Ако предсрочните избори са неизбежни поради тези причини, тогава кой ги предизвика - Лютви Местан или българските граждани“, попита лидерът на ДПС.

Лютви Местан уточни, че ДПС е използвала своето автономно право да сподели своя прочит на ситуацията, като е изчакала цели 11 дни след изборите, посочи той.

„Няма да влизам в диалог кой и защо е бил изненадан от моето изказване, защото в тази деликатна ситуация трябва да останем отворени за диалог, но вариантите, предложени на брифинга вчера, бяха споделени със Сергей Станишев на среща между нас ден по-рано. Вярна е и тезата на Сергей Станишев, че формата за програмен кабинет е изчерпана,  но тя бе единствената възможна с оглед парламентарните избори през миналата година“, коментира Местан.

Според него в тезата, че изборите трябва да са на дата, която да позволи новата власт да изготви бюджета, има голяма логика.

Сериозно внимание по време на своето изявление Местан обърна и на това, че с искането си за задължително гласуване БСП цели „отмъщение“ към ДПС.

„Вие твърдите, че БСП търси отмъщение - прочетох такива заглавия в редица сайтове и явно Сергей Станишев е разбран по този начин. Не искам това да е вярно, защото отмъщението не е езикът на съвременната политика. Отмъщение срещу какво - че казах това, което и той изрече, какво по-различно казах аз“, попита Местан.

#ДПС #Лютви Местан #Местан #Сергей Станишев #Станишев #БСП #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници