17 години затвор за Йосифов, убил Ангел в Катуница

17 години затвор за Йосифов, убил Ангел в Катуница
Пловдивският окръжен съд осъди на 17 години затвор Симеон Йосифов, който на 23 септември миналата година в Катуница премаза и уби 19-годишния Ангел Петров. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд осъди на 17 години затвор Симеон Йосифов, който на 23 септември миналата година в Катуница премаза и уби 19-годишния Ангел Петров, съобщиха от съда.

Йосифов ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим, а книжката му е отнета до живот, както и превозното средство, с което е извършил престъплението. Йосифов ще изплати 2000 лева на бащата на загиналото момче и 1275 лева разноски по делото, предаде БГНЕС.

Делото срещу Йосифов се водеше по съкратена процедура. Вчерашното заседание на Окръжния съд в Пловдив продължи 13 часа. Ангел е можело да не бъде прегазен и убит вечерта на 23 септември. Това е заключението на експертите, изготвили автотехническата експертиза.

По делото срещу Симеон Йосифов бяха разпитани четири вещи лица, участвали в изготвянето на съдебномедицинската и автотехническата експертиза. Пред съда Йосифов се отрече от показанията си, дадени преди делото, когато твърдеше, че е ударил куче, и заяви, че не е блъскал никого. По тази причина бяха преразпитани четирима от свидетелите, които са пътували с него в буса. Преди това двама от свидетелите заявиха, че часове преди да бъде убит 19-годишният Ангел, полицията е знаела за размириците в Катуница. В залата бяха прочетени и показанията на свидетелите, които бяха освободени от разпит.

#Ангел Петров #Катуница #Симеон Йосифов #Пламен Петров #Кирил Рашков #Нихат Алиев #Веселин Христов #съд #дело #Пловдивски окръжен съд #Пловдив #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници