Куюмджиев: България няма избор, освен да строи „Южен поток“

Куюмджиев: България няма избор, освен да строи „Южен поток“
„Защо ние винаги трябва да сме от потърпевшите? Ние нямаме друга алтернатива, освен да построим „Южен поток“, отбеляза Куюмджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ и зам.-председател на Комисията по енергетика в парламента Явор Куюмджиев заяви, че България ще изгради газопровода „Южен поток“, тъй като е жизненоважен за страната.

Ще правим „Южен поток“, защото той е жизненоважен за България и ние нямаме избор“, посочи Куюмджиев.

„Европейският съюз говори за диверсификация, но газът е там, където е - той е в Русия, в Каспийско море и в Персийския залив. Единственият начин този газ да стигне до България е с тръби, няма как да бъде с кофи“, коментира депутатът.

На въпрос защо ЕС би пречил на тази единствена възможност за България, Куюмджиев отговори, че става въпрос за много тежка геополитика, в която „Русия трябва да бъде ударена и смазана“. 

„Защо ние винаги трябва да сме от потърпевшите? Ние нямаме друга алтернатива, освен да построим „Южен поток“, отбеляза той и добави, че като член на ЕС България има право да формира европейските политики.

„Трябва да обясним на Европейската комисия колко е важен този проект, че няма нито едно нарушение в него и че трябва да се случи“, каза още Явор Куюмджиев.

Той заяви, че Еврокомисията е била подведена от ГЕРБ и Реформаторския блок относно спирането на плащанията по ОП „Регионално развитие“.

„Тази атака няма да успее, защото всичко е абсолютно законно. Имаме един месец, за да обясним на комисията какво се случва“, посочи Куюмджиев.

#Европейска комисия #Европейски съюз #газ #Русия #България #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници