Чобанов: Категорично не сме пред фалит

Чобанов: Категорично не сме пред фалит
„Това, към което се стремим и което направихме чрез бюджета, е да помогнем точно на най-уязвимите социални слоеве на обществото“, заяви Чобанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че „държавата категорично не върви към фалит“, подчертавайки, че кабинетът иска да наложи ред във финансовото състояние на държавата.

Положихме много усилия в последната година да преведем държавните финанси в нормалния им вид. С бюджет 2014 поставихме няколко основни приоритета, които следваме – образованието, публичната инвестиционна програма и намаляване на регионалните различия, и социалните разходи, които трябваше да бъдат увеличени след години на замразяване. Ние мислим да продължим по този път“, коментира Чобанов.

Във връзка с твърденията на ГЕРБ и Реформаторския блок, че в бюджета на държавата липсват 10 млрд. лева, финансовият министър отвърна: „Не мога да повярвам как хора, които твърдят, че са експерти, могат да боравят толкова произволно с числа. Категорично няма увеличаване на дълга, за което говорят. Това е произволно боравене с големи числа.“

„Това, към което се стремим и което направихме чрез бюджета, е да помогнем точно на най-уязвимите социални слоеве на обществото“, каза още той.

Относно проблемите в Спешна помощ Чобанов посочи, че дискусиите за увеличаване на заплатите се водят за следващата бюджетна година и добави, че „ако цялото правителство прецени, че това е приоритет, можем да го заложим тогава“.

Финансовият министър не решава еднолично на кого колко да даде“, отбеляза той.

#Петър Чобанов #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници