Възстановиха жп линията до Турция и Гърция

Възстановиха жп линията до Турция и Гърция
Възстановено е движението по наводнената линия Пловдив-Свиленград. Карта: plovdivsvilengradrailway.com
A A+ A++ A

Възстановено е движението по жп линията Харманли–Любимец, която бе повредена от наводненията в Югоизточна България в началото на февруари, съобщиха от Министерството на транспорта.

В този участък придошлата вода на река Бисерска отнесе над 900 метра железопътна линия, а оценката на експертите показваше, че ремонтните дейности ще отнемат поне месец, отбелязват от МТИТС.

„В последните седмици министър Ивайло Московски посети два пъти най-засегнатите участъци от жп линията и инспектира работата по възстановяване на трасето. Същевременно Национална компания „Железопътна инфраструктура“ създаде организация и оптимизира дейността, като бе възстановен 550 метра изцяло изнесен насип и 350 метра частично изнесен. В резултат на всичко това тази вечер бе възстановено движението в района на Харманли–Любимец“, обясниха от транспортното ведомство в сряда вечерта.

Възстановява се и нормалното движение в участъка Любимец–Свиленград, като единственият проблемен участък остава Гълъбово–Раднево. Там около 30 метра от жп линията на практика бе във въздуха и продължават работите по възстановяването й.

Придошлите води на река Бисерска и влошената метеорологична обстановка в региона нанесоха щети за около 3 милиона лева на железопътната инфраструктура. Преустановено бе движението в най-засегнатите участъци, които са част от жп линията към турската и гръцката граница, припомнят от министерството.

#Министър на транспорта #Ивайло Московски #МТИТС #Министерство на транспорта #Любимец #Харманли #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници