Бранимир Ботев: СПА-туризмът може да е продуктовата ниша с потенциал

Бранимир Ботев: СПА-туризмът може да е продуктовата ниша с потенциал
“Необходимо е да използваме в максимална степен ресурсите от минерални води", смята заместник-министър Бранимир Ботев. Снимка: thexperts.bg
A A+ A++ A

“Необходимо е да използваме в максимална степен ресурсите от минерални води, история и традиции, на които България е богата за развитието на СПА и уелнес туризма в страната ни“, каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм, Бранимир Ботев, който заедно с Негово превъзходителство генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай, присъства на I-вия конгрес на Българската асоциация за балнеология и спа туризъм, съобщиха от МИЕ.

В рамките на конгреса се провежда и специализиран семинар „Термалните води като туристически актив. Добри европейски практики“, на които Министерство на икономиката и енергетиката е съорганизатор.

Талеб Рифай сподели възхищението си от Хисар и района на Розовата долина и заяви, че вече е убеден промоутър на този български край пред световния туризъм. Рифай приветства инициирането на клъстър от няколко общини за проекта Вия Траяна и изрази готовност да подпомогне създаването на такъв и в София. Първият подобен клъстър за градски туризъм и стратегията за него са на испанската столица Мадрид.

Зам.-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев и генералният секретар на СОТ Талеб Рифай присъстваха и на церемония по розобер в Розовата долина на България, край Ведраре и посетиха царската къща на Цар Борис III в Баня, Карловско.

По време на визитата д-р Рифай обсъди с кмета на Карлово Емил Кабаиванов възможността за привличане на голям инвеститор в хотелиерския и СПА туризъм за град Баня.

#Бранимир Ботев #Талеб Рифай #Баня #Карлово #туризъм #СОТ #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници