Часът на пристигане на линейката при починалата жена е подправен

Часът на пристигане на линейката при починалата жена е подправен
При поисканата проверка по случая с починалата жена от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева са били установени сериозни нарушения. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Часът на тръгване и пристигане на линейката при 40-годишната жена, която почина в София„ е бил подправен, сочи извършеният одит в столичната Спешна помощ. Това обяви директорът на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ д-р Симеон Василев.

Според близките на жената линейката е закъсняла с цели 55 мин. Справка на здравното министерство на следващия ден показа, че от поемането на сигнала до пристигането на помощта са минали около 19 минути.

При поисканата проверка по случая с починалата жена от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева са били установени сериозни нарушения.

Проверката е показала липсата на екипировка в линейката, недобра организация на екипа при тръгване към случая. При пристигането на място при пострадалата жена екипът не е постъпил професионално. Не са направени реанимационни действия, установени са само признаци за смърт, съобщи още д-р Василев, цитиран от БНР.

В колата не е имало дефибрилатор, като протокол за това е трябвало да бъде подписан предварително.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков съобщи, че ще разговаря с лекарите от Спешната помощ, които обявиха, че ще подадат колективна оставка.

#Спешна помощ #министерство #здравно #пристигане #час #линейка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници