Установена е националността на изчезналите наблюдатели на ОССЕ в Донецк (обновена информация)

Установена е националността на изчезналите наблюдатели  на ОССЕ в Донецк (обновена информация)
Над 1000 наблюдатели от ОССЕ и други международни организации бяха изпратени в Украйна, за да наблюдават президентските избори в неделя, които бяха спечелени от милиардера Петро Порошенко. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщи, че е загубила връзка с четирима наблюдатели от екипа на мисията си в Донецк, Източна Украйна, в понеделник вечерта.

Наблюдателите са  членове на Специална наблюдателна мисия и са граждани на Естония, Турция, Швейцария и Дания,  съобщи няколко часа по-късно Майкъл Бочуркив, говорителят на мисията на ОССЕ в Украйна. По думите му "връзка с тях все така не може да бъде установена".

Екипът е извършвал рутинен патрул в Източен Донецк. Прекъсването на връзката с тях е станало при завръщането на групата от Луганск в Донецк, като инцидентът е станал на неизвестно чий блокпост – всеки случай блокпостът го нямало, когато преди това четирима тръгнали от Донецк за Луганск. Има подозрения, че те се намират в някое от близките населени места.

От прес службата на Донецката републиката (ДНР) увериха, че не знаят нищо за произшествието и винаги са съдействали на мисията на ОССЕ.

В понеделник в Донецк избухнаха ожесточени сражения, след като украински правителствени сили започнаха въздушни атаки срещу въоръжени проруски сепаратисти, които завзеха летището в източния индустриален град.

Над 1000 наблюдатели от ОССЕ и други международни организации бяха изпратени в Украйна, за да наблюдават президентските избори в неделя, които бяха спечелени от милиардера Петро Порошенко.

 

#Украйна #Източна Украйна #Донецк #наблюдатели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници