ГЕРБ изхвърли отцепника, поиска да напусне НС

ГЕРБ изхвърли отцепника, поиска да напусне НС
Решението на партията идва след противоречивите действия на Георгиев от последните дни и колебанията му да напусне ГЕРБ и да се присъедини към „България без цензура“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ реши да изключи Даниел Георгиев от партията. ИК призовава Георгиев да напусне и Народното събрание, съобщиха от партията.

„Мотивите са противоречивото му поведение, което е несериозно за член на ГЕРБ и безотговорно за народен представител от парламентарната група на ГЕРБ“, обясни Цецка Цачева.
   
Решението на ГЕРБ идва след противоречивите действия на Георгиев от последните дни и колебанията му да напусне партията и да се присъедини към „България без цензура“.

Преди дни Николай Бареков обяви напускането на Георгиев. По-късно стана ясно, че депутатът е подал заявление в НС за напускане на парламентарната група на ГЕРБ.

На следващия ден Георгиев обяви на брифинг в НС, че остава в ГЕРБ и че е пуснал молбата нарочно, а после я е оттеглил, тъй като нямал намерение да напуска партията.

След това той се появи на предизборно мероприятие на „България без цензура“ в Бургас, където стисна ръката на лидера Бареков.

Георгиев се появи на предизборно събитие на новата партия, където стисна ръката на лидера Бареков.Копирано от standartnews.com

Според Борисов обясненията на Георгиев, че „минавал покрай Бургас и там отишъл да се качи на сцената“ са „наивни и детски“.

„Ние бяхме в Бургас преди два дни и той не дойде да се качи на сцената. Ако си в ГЕРБ - трябва да си в ГЕРБ, ако не си, по-добре отиди там, където имаш интереси, не искам да коментирам какви биха му били мотивите да бъде там. Това шикалкавене уронва престижа на ГЕРБ, на мен ми е изключително обидно, на мен такива хора не ми трябват в ГЕРБ“, заяви лидерът на партията.

#Бойко Борисов #Даниел Георгиев #ГЕРБ #Бургас #напуска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници