Виолета Николова се стимулирала „по директорски“

Виолета Николова се стимулирала „по директорски“
Бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова е убедена, че допълнителното материално стимулиране на изпълнителния директор на агенцията не може да се сравнява с това на един служител на гише. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова е убедена, че допълнителното материално стимулиране на изпълнителния директор на агенцията не може да се сравнява с това на един служител на гише.

„Когато говорим за бонуси, нека да имаме предвид цялата работа, която е постигната“, каза бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова, цитирана от БГНЕС.

„Когато аз съм подписвала заповеди за допълнително материално стимулиране, съм изхождала от позицията, че Агенцията по вписванията по време на моето управление е внасяла 70 милиона лева в бюджета. Наред с НАП и Агенция „Митници“ е в първата тройка на приходните администрации“, заяви Николова.

Тя обясни, че част от допълнителното материално стимулиране е отпуснато със заповед на министъра на правосъдието, а останалата част от бонусите, които е получила, са по алинея 2 от член 8 на Наредба № 2 за условията и реда за начисляване и разходване на средствата за развитие на материалната база, за повишаване на квалификацията и за стимулиране на служителите от Агенцията по вписванията.

За 2011 година тя е получила общо 73 000 лева допълнително материално стимулиране, 25 000 лева от тях са подписани от министъра на правосъдието, а останалите 48 000 лева тя сама си ги е дала.

Всеки месец в агенцията между всичките 600 служители на агенцията се раздават 166 000 лева бонуси, а в последните два месеца от годината се раздават общо 199 000 лева бонуси.

От 20 февруари Агенцията по вписванията има нов директор – Юлиян Митев. До назначаването му се стигна, след като предишният председател на агенцията Виолета Николова беше отстранена от поста.

След разследване на БГНЕС стана ясно, че Николова сама си е дала бонус от 7000 лв. през месец септември и още 4000 лв. през октомври миналата година. Още тогава обаче се предполагаше, че е възможно сумата да е много по-голяма, което се оказа истина.
Николова отказа достъп до обществената информация с абсурдния мотив, че това са „лични данни“. Такива данни според нея е дори и общата сума на раздадените бонуси в агенцията.

Парите Виолета Николова си е давала във време, когато Министерството на правосъдието се ръководеше от стария екип на ведомството. От новия екип на министър Диана Ковачева веднага започнаха проверка на Агенцията по вписванията.

#Виолета Николова #Агенция по вписванията #бонуси #Диана Ковачева #министър на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници