Атлетико Мадрид е новият шампион на Испания

Атлетико Мадрид е новият шампион на Испания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания, след като направи равенство 1:1 с Барселона на "Ноу Камп" в мач от последния кръг на Ла Лига и по този начин отне короната на каталунците.

Двубоят очаквано започна с натиск от страна на домакините, но играчите на Атлетико се защитаваха отлично и не даваха никакви шансове на своя противник. Още до 20-та минута обаче Диего Симеоне направи две принудителни смени, след като Диего Коста и Арда Туран получиха контузии. Все пак възпитаниците на Тата Мартино успяха да излязат напред в резултата след феноменален изстрел от малък ъгъл на Алексис Санчес в 33-та минута.

В 49-та минута Диего Годин изравни с глава след центриране от корнер, а малко след това Давид Вия изпусна отлична възможност да направи обратът пълен. В последните 30 минути Барселона очаквано натисна, като гол на Лео Меси бе отменен заради засада, а Тибо Куртоа се намеси отлично при далечен изстрел на Дани Алвес, предаде БГНЕС.

В крайна сметка футболистите на Атлетико успяха да опазят вратата си и по този начин да стигнат до титлата. Това е 10-та шампионска титла за столичния тим, като последната бе през сезон 1995/96, когато голмайстор на тима бе българският нападател Любослав Пенев.

#Атлетико Мадрид #спечели #титла #Испания #Ла лига #Диего Коста #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници