Алекс Алексиев: Десницата не може да се обедини, защото няма десни партии

Алекс Алексиев: Десницата не може да се обедини, защото няма десни партии
Алекс Алексиев е категоричен, че България може да си позволи да е независима от чужди държави, но не може да си позволи да е независима от ЕС и НАТО. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новата дясна партия, която ще създаде отстраненият от ЦИК независим кандидат за евроизборите Алекс Алексиев, ще е от всички пазарномислещи хора, които се чувстват непредставени от фалшивите според него десни партии.

„В дясното пространство няма демократична консервативна партия. За хората с пазарни възгледи няма алтернатива. Това е проблем, който можем да решим. Алтернативата, която предлагаме, е борба за енергийна независимост от Русия, вдигане на мораториума за проучване и добив на шистов газ, против строителството на „Южен поток“, налагане на строги санкции на Русия заради Крим и твърдо участие на България в Европейския съюз и НАТО. Управляващите правят всичко възможно това да не се случи“, коментира Алексиев.

Според него обединение на десницата е невъзможно, защото няма десни партии. По думите му ГЕРБ подкрепя позиции, които служат на енергийната мафия. Реформаторският блок също не са съвсем десни. За Алексиев десните у нас са идентични с управляващите, те защитават прокремълски позиции и в крайна сметка работят срещу българските национални интереси.

Отстраненият независим кандидат, който е доказан в САЩ анализатор, не очаква никакви изненади на изборите на 25 май, защото всички партии за него са еднакви – антибългарски и антиевропейски. В този смисъл смята, че изборите са напълно безсмислени. Алексиев не крие огорчението си от решението на ЦИК и смята, че отстраняването му е незаконно.

Той каза още, че му се обаждат по телефона стотици българи и се оплакват, че няма за кого да гласуват и на практика никой не представлява техните интереси. Това е мотивацията му да започне нов десен проект.

Алекс Алексиев е категоричен, че България може да си позволи да е независима от чужди държави, но не може да си позволи да е независима от ЕС и НАТО.

„Без ЕС и НАТО нямаме перспективи, но зависимост от отделни държави не трябва да има и не трябва да се толерира. Това съвсем не значи, че сме съгласни с всичко, каквото казва ЕС, защото и там има трески за дялане, но бъдеще без Европа е немислимо за нас и ще ни доведе до нова национална катастрофа“, коментира анализаторът.



#Алекс Алексиев #Алексиев #ЦИК #избори #ГЕРБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници