За българите качество е „Мерцедес“, Лили Иванова и ФК „Барселона“

За българите качество е  „Мерцедес“, Лили Иванова и ФК „Барселона“
Лили Иванова. Снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Ако средният българин разполага с неограничено количество пари и ако купува само въз основа на качеството, той би карал „Мерцедес“, би слушал Пласидо Доминго или Лили Иванова и би гледал футболен мач на ФК „Барселона“, сочат резултатите от първото българско изследване QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA.

В онлайн проучването са участвали 1200 български граждани, ползващи интернет и на възраст над 15 г. Всички участници са запитани какво биха купили и използвали, ако парите са без значение и ако се интересуват единствено от качеството при вземането на решение за покупка и консумация.

Изследването QUDAL в България обхваща над сто търговски и нетърговски категории (напр. най-качествено мляко, най-качествен автомобил, най-качествен български певец и т.н.).

Според резултатите от изследването най-качествените автомобили на българския пазар са с марка „Мерцедес“. На въпроса „Коя е най-добрата група в света“ по-голямата част от българите са отговорили с Metallica. В категорията за най-добър музикален изпълнител първото място заема Пласидо Доминго. Според българите Меси е най-добрият футболист в света, а ФК „Барселона“ е най-добрият спортен клуб.

По отношение на качеството на хора, проекти, организации и др. анкетираните са посочили Григор Димитров в категорията за най-добър спортист в България и футболен клуб ПФК „Лудогорец“ (Разград) в категорията за най-добър български спортен клуб.

Като най-добра българска група по-голямата част от запитаните в анкетата на QUDAL са посочили ФСБ, а в категорията за най-добър български изпълнител – Лили Иванова.

#изследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници