За първи път музикален парад в навечерието на Гергьовден

За първи път музикален парад в навечерието на Гергьовден
За първи път тази година в навечерието на 6 май ще има музикален парад на военните духови оркестри. Снимка: www.youtube.com
A A+ A++ A

За първи път тази година в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия ще има музикален парад на военните духови оркестри.

Събитието е в зала "Арена Армеец София", а от Националната гвардейска част  обещават да бъде интересно за всички, които изберат понеделник вечер, в 19 ч. Входът е свободен

Командирът на подразделението полковник Боян Ставрев каза, че тази година в отбелязването на Денят на храбростта и празника на армията, много от нещата ще се случат за първи път. Едно от тях е имено парадът на духовите оркестри с международно участие.

На него са поканени както оркестрите от нашата армия, така и тези от Сърбия и Гърция.

Досега в навечерието на празника се правеше концерт в зала 1 на НДК, но от Гврадията предложили на министъра на отбраната тази година да бъде по – различно.

В “Арена Армеец” ще пеят Орлин Горанов, оперната прима Еделина Кънева и Крисия Тодорова.

В продължение на месец тренирали всеки ден по 8 часа, за да покажат, че армията има ресурс, че Гвардията наистина е един от живите символи на нашата държавност.

Гвардейците ще покажат и спектакъла “Искри”. При него те демонстрират хватки с карабините. Блокът, който навлиза е от 36 гвардейци, отделно има четирима, които правят по-сложните хватки с хвърляне и размяна на карабини.

#гвардия #част #оркестър #Орлин Горанов #Крисия Тодорова #Искри #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници