Юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив

Юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив
Снимка: www.arenamedia.net
A A+ A++ A

На 12 и 13 септември в Пловдив ще се проведе десетото, юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив.

Събитието традиционно събира повече от 50 000 души от цялата страна. След като получиха отличието за Събитие на годината в две поредни години през 2012 и 2013, организаторите от Фондация „Отворени изкуства“ – Пловдив, са амбицирани тази есен да представят още по-богата фестивална програма по повод юбилея и до момента са планирани над 120 събития за двата фестивални дни.

В първия ден акцентът ще бъде върху съдържанието, представено от традиционните участници - над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата „Култура и клуб“ – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство. В публичните пространства на града ще се проведат много изложби, концерти, акции, спектакли и представяния, които ще продължат през двата дни.

И тази година програмата ще включва интересно международно съдържание в партньорство с най-активните културни центрове и посолства в страната.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници