Плевнелиев: Нешева заслужаваше по-големи бонуси!

Плевнелиев: Нешева заслужаваше по-големи бонуси!
Плевнелиев е убеден, че хората в държавната администрация трябва „да работят спокойно и по правила и да бъдат мотивирани, включително и с бонуси за добре свършена работа“. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че бившият вече управител на Националната здравноосигурителна каса Нели Нешева е трябвало да получи повече бонуси от тези, които си е дала.

„В държавната администрация трябва да се плащат бонуси. Може ли, когато един човек като д-р Нели Нешева, който управлява 4 млрд. лв. на година и носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не „може“, а трябва“, каза президентът, цитиран от БГНЕС.

„Трябва да получи повече, защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и подкрепа“, категоричен бе държавният глава.

Според него обаче е абсолютно недопустимо „сами да си плащаме бонуси“. Това било срещу правилата и трябва да се наказва.

„Абсолютно недопустимо е да има различни правила в системата и всеки да ги интерпретира по различни начини. За добре свършена работа, по правилата, аз съм „за“ бонусите, но те трябва да бъдат лимитирани. Бонусът е добавка към заплатата и той не може да увеличи заплатата два или три пъти“, уточни Плевнелиев.

В петък държавният глава има среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, на която ще бъде обсъдена административната реформа.

Не може да имаме работеща икономика без работеща администрация, а за да имаме работеща администрация, трябва да имаме административна реформа, която да установи правила в системата, смята Плевнелиев.

Той е убеден, че хората в държавната администрация трябва „да работят спокойно и по правила и да бъдат мотивирани, включително и с бонуси за добре свършена работа“.

#Росен Плевнелиев #Националната здравноосигурителна каса #НЗОК #президент #Нели Нешева #бонус #Министър на финансите #вицепремиер #Симеон Дянков #административната реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници