Кунева: От общ Енергиен съюз на Европа България само ще спечели

Кунева: От общ Енергиен съюз на Европа България само ще спечели
Кунева подчерта, че ако ЕС договаря чрез Енергийния съюз цена на едро, ще получи по-ниска цена, отколкото България като договаря сама би получила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският народ не е корумпиран, че да страда от евентуално спиране на европейските фондове. Опасността това да се случи и „Южен поток“ да бъде изваден от Третия енергиен пакет на ЕС е реална и тежко нарушава репутацията на страната ни. Вместо да черпим ползи от еднаквото законодателство в ЕС и това да е сигнал към инвеститорите за правят бизнес тук, управляващите късат връзката ни с ЕС и оставят България в изолация, заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева пред OFFnews.

Според нея изваждането на „Южен поток“ от Третия енергиен пакет е законодателна недомислица, с което България заявява абсурдно, че проектът не е на територията нито на страната, нито на Европа.

По повод предложения от Доналд Туск Енергиен съюз на Европа, Кунева казва, че той служи на потребителите и на индустрията, като осигурява повече от един доставчик по тръбата, конкуренция и по-ниски цени за крайните потребители.

„Зависейки на 100% от доставките си от „Газпром“, България може да бъде притисната по един или друг начин, но целият ЕС - едва ли“, подчертава Кунева.

Лидерът на „България на гражданите“ подчерта, че ако ЕС договаря чрез Енергийния съюз цена на едро, ще получи по-ниска цена, отколкото България, като договаря сама, би получила.





#Доналд Туск #Меглена Кунева #Кунева #"Южен поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници