Орешарски: Членството ни в НАТО - гаранция за икономическо развитие

Орешарски: Членството ни в НАТО - гаранция за икономическо развитие
По време на церемонията Пламен Орешарски получи Офицерски кортик на Военноморските сили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски присъства на тържествена церемония по случай 10-годишнината от членството на България в НАТО, на която заяви, че партньорството с алианса е „гаранция за стабилност и сигурност, предпоставка за икономическо развитие и подобряване на благосъстоянието на всички български граждани“.

“Членството в НАТО е добър пример за приемственост и последователност при отстояването на националните приоритети”, отбеляза българският премиер.

Според Орешарски, изпълнението на задълженията от членството са основен елемент в отбранителната политика на НАТО.

“Присъединяването на България към НАТО е ключов момент в историята ни, а с това членство реализирахме един стратегически приоритет, който се ползваше с висока степен на подкрепа и обществено съгласие. Членството в НАТО бе и важен приоритет за сигурността и външната политика”, заяви на свой ред министърът на отбраната Ангел Найденов.

“Сега страната ни е пряк участник при вземането на решенията в областта на отбраната и има възможност да влияе върху тях, а важната роля на алианса за поддържане на мира и сигурността няма алтернатива”, подчерта Найденов.

“Днес имаме самочувствието не само на активен и надежден съюзник, който допринася активно за развитието на алианса, но и споделяме отговорности и задължения, произтичащи от нашето членство”, посочи военният министър.

По време на церемонията Пламен Орешарски получи Офицерски кортик на Военноморските сили.

Признанието бе връчено от министър Найденов за личния принос на Орешарски като министър на финансите в развитието на отбраната.

#Пламен Орешарски #НАТО #България #членство #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници