50% от плажовете остават свободни

50% от плажовете остават свободни
50% от активната плажна ивица ще се използва за свободно разполагане на принадлежности от страна на посетителите. Снимка: www.klassa.bg
A A+ A++ A

50% от активната плажна ивица ще се използва за свободно разполагане на принадлежности от страна на посетителите. Комисията по регионална политика и местно самоуправление обсъди част от работния доклад за второ четене на общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, съобщиха от пресцентъра на НС.

Според направените промени за условията и реда за осъществяване на задължителните дейности на морските плажове, които се определят с наредба на министъра на регионалното развитие, ще се отчитат местоположението, степента на урбанизация на прилежащите територии, прилежащата туристическа и изградената техническа инфраструктура, осигуряваща достъп до морския плаж. Под внимание ще се взимат и природно-климатичните и екологичните характеристики, но и площта, особеностите на плажовете, морският бряг и прилежащата акватория.

Общият законопроект предвижда в зона "А" и зона "Б" извън територията на морските плажове да се разрешава поставянето на преместваеми обекти за търговски, увеселителни и други обслужващи дейности.

#плаж #крайбрежие #зона #дейности #комисия #доклад #ивица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници