Кметът на Тетевен задържан при операция на ДАНС

Кметът на Тетевен задържан при операция на ДАНС
Лицата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция "Национална сигурност". Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Кметът на община Тетевен е бил задържан при операция на ДАНС, съобщиха от агенцията.

На 17 март в сградата на Общината на Тетевен служители на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч и със съдействието на МВР са провели специализирана операция по данни за извършени престъпления по служба.

За 24 часа са задържани кметът на Община Тетевен Милен Ганев Милев и тримата му заместници.

От общината са иззети документи, които са приложени към досъдебното производство като доказателствен материал за извършени длъжностни престъпления.

На 18 март Окръжна прокуратура – Ловеч е повдигнала две обвинения срещу Милен Ганев Милев - кмет на Община Тетевен и срещу Детелин Маринов Пърлев - заместник-кмет на Община Тетевен. Същите са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления (чл. 282, ал. 2, Пр. I и II, във връзка с ал. 1, Пр. II от НК) за периода април 2012 – август 2013 г.

Лицата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция "Национална сигурност".

#Държавна агенция "Национална сигурност" #ДАНС #Тетевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници