От вторник Кремъл счита Крим за част от Русия

От вторник Кремъл счита Крим за част от Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Република Крим се счита за част от Русия от датата на подписването на споразумението“, съобщи Кремъл минути след като президентът Владимир Путин подписа споразумението с кримските лидери за поставяне на рускоговорещата област под управлението на Кремъл.

Припомняме, че по-рано през деня президентът Путин произнесе реч пред двете камари на парламента, губернаторите на областите и членовете на правителството, в която заяви, че Крим „беше и е неразделна част от Русия“.

Крим е подарен на Украйна през 1954 г. от съветския лидер Никита Хрушчов. Според Путин това решение е било взето „в нарушение на конституционните норми“ по онова време.

„Когато Крим изведнъж се оказа в друга държава (след разпадането на СССР), Русия разбра, че той е бил не просто откраднат, а плячкосан. Жителите на Крим и на Севастопол се обърнаха към Русия, за да поискат тя да гарантира правата и свободите на местните жители, да не приема нещата, които се случиха и продължават да се случват в Киев, Донецк, Харков“, каза още Путин.

#Украйна Крим #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници