Баховица става център на българската автомобилна индустрия

A A+ A++ A

Ловешкото село Баховица ще се превърне в модерен индустриален център с 2000 работни места, стана ясно от думите на изпълнителния директор на „Литекс Моторс“ Илия Терзиев.

Заводът на компанията, където ще се  произвеждат автомобили с китайската марка „Грейт Уол“, беше официално открит в Баховица във вторник.

„С изграждането на поточната линия за сглобяване, складовете и административната сграда се реализира първият етап от инвестиционния проект“, разясни Терзиев. Вторият включва пускането на заваръчен и бояджийски цех в рамките на следващите две години, допълни той.

Терзиев изтъкна още, че третият етап предвижда в района на ловешкото село да бъде построен завършен индустриален комплекс, който да снабдява с детайли производствата в завода.

„Това ще бъде дълъг процес, защото всеки един детайл трябва да мине типово одобрение по европейските стандарти и да получи разрешение за вграждане от компанията „Грейт Уол“, обясни Илия Терзиев.

В зависимост от търсенето на китайските автомобили българско производство компанията има капацитет да произвежда между 50 000 и 72 000 коли годишно. Тези обороти могат да се достигнат в бъдещите четири години и ще осигурят работни места за 2000 българи.

#„Грейт уол“ #„Литекс Моторс“ #автомобили #Баховица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници