„Грейт Уол": Китай стъпва на европейския автопазар чрез България

A A+ A++ A

България е изходната точка, от която „Грейт Уол Мотор" ще излезе на европейските пазари, заяви г-жа Ван Фън Йн, генерален директор на китайската компания.

Ван Фън Йн изрази намеренията на китайския производител на автомобили във вторник по време на откриването на завода на „Литекс Моторс" край Ловеч, който ще произвежда коли с марка „Грейт Уол".

Посланикът на Република Китай у нас Гуо Йеджоу, който също присъства на откриването, даде висока оценка на сътрудничеството между двете държави и изрази надежда, че то ще продължи да се развива успешно и занапред.

Най-напред българските китайски автомобили ще бъдат разпространявани в балканските страни, които обаче все още не са членки на Европейския съюз – Македония, Албания, Черна гора и Сърбия. У нас марката ще има 20 представителства.

След като приключи изграждането на поточната линия за сглобяване, складовете и административната сграда, до две години предстои да бъдат пуснати в експлоатация заваръчен и бояджийски цех, с което ще завърши вторият етап от инвестиционния проект, обясни изпълнителният директор на „Литекс Моторс" Илия Терзиев.

Той допълни, че третият етап предвижда в района на Баховица да бъде изграден цял индустриален парк от производства, които да снабдяват завода с отделните автомобилни части.

Според Терзиев процесът ще е дълъг, защото всеки детайл ще трябва да получи едновременно одобрение по европейските стандарти и разрешение за вграждане от китайската компания „Грейт Уол".

#автомобили #Баховица #Литекс Моторс #Грейт Уол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници