Йовчев: Три цели за националната сигурност заради Украйна

Йовчев: Три цели за националната сигурност заради Украйна
В четвъртък под ръководството на Йовчев се проведе първото заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветлин Йовчев открои три основни цели, свързани със ситуацията в Украйна: осигуряване на регулярна, своевременно постъпваща информация, свързана със състоянието и развитието на кризата в Украйна, която може да доведе до възникването на заплахи или нарастване на рисковете за сигурността на България; определяне на задачите и отговорностите на институциите и организациите за изпълнение на мерките, формулирани на заседанието на Съвета по сигурност към МС; създаване на организация за работа на Националния щаб, координация и взаимодействие на ангажираните структури.

В четвъртък под ръководството на Йовчев се проведе първото заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна и минимизиране на рисковете за сигурността на страната.

Заместник-ръководител на щаба е председателят на ДАНС Владимир Писанчев. В него участват представители на министерствата на външните работи, икономиката и енергетиката, здравеопазването, транспорта, информационните технологии и съобщенията, околната среда и водите, специалните служби, ДАБ, агенция „Митници“ и др. От страна на МВР в състава на щаба са включени главният секретар, главните дирекции „Национална полиция“, „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и дирекция „Координация и информационно-аналитична дейност“.

 

#Цветлин Йовчев #Йовчев #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници