Максималните температури стигат 12 градуса

Максималните температури стигат 12 градуса
Днес на места в Югоизточна България максималните температури се очаква да достигнат 10-12 градуса по Целзий. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Днес на места в Югоизточна България максималните температури се очаква да достигнат 10-12 градуса по Целзий.

Над западните и северните райони днес ще има разкъсана, предимно значителна облачност, почти без валеж, а в останалата част от страната ще е предимно слънчево, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Преди обяд на места в Дунавската равнина и Западна Тракия ще има мъгла. Максимални температури между 3° и 8°, малко по-високи до 10-12° на места в Югоизточна България и по долното течение на Струма; в районите с по-трайна мъгла дневните температури ще бъдат около 0°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Почти тихо. Максимални температури между 6-9°. Температурата на морската вода е около 2°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Над планините ще има разкъсана облачност, почти без валеж. Предимно слънчево ще е в Родопите. Ще духа слаб вятър от юг. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

#прогноза #максимални температури #НИМХ #Националния институт по метеорология и хидрология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници