Отстраниха директора на Агенцията по вписванията заради бонуси

Отстраниха директора на Агенцията по вписванията заради бонуси
От пресцентъра на Министерския съвет потвърдиха, че Николова е отстранена от директорския пост на агенцията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетина дни след скандалните разкрития, че директорът на Агенцията по вписванията Виолета Николова си е отпускала големи бонуси, стана ясно, че тя ще напусне поста.

От пресцентъра на Министерския съвет потвърдиха, че Николова е отстранена от директорския пост на агенцията.

Кой ще заеме мястото й, ще се разбере днес в 16 часа. Тогава ще се разбере и по какъв начин точно е отстранена Николова.

От разследването на БГНЕС стана ясно, че Николова сама си е дала бонус от 7000 лв. през месец септември и още 4000 лв. през октомври миналата година.

И това са парите за допълнително материално стимулиране през месеците, за които БГНЕС има информация, но е възможно те да са много повече.

Николова отказа достъп до обществената информация с абсурдния мотив, че това са „лични данни“. Такива данни според нея са дори и общата сума на раздадените бонуси в агенцията.

Парите Виолета Николова си е давала във време, когато Министерството на правосъдието се ръководи от стария екип на ведомството. От новия екип на министър Диана Ковачева веднага започнаха проверка на Агенцията по вписванията.

Близо два месеца Николова се опитваше по всякакъв начин да не отговаря на въпросите, които й поставихме за това колко пари е дала за допълнително материално стимулиране и с какво е заслужила да награди сама себе си с хиляди левове.

Последното абсурдно обяснение бе разписаният от нея отказ за достъп до обществена информация, в който се посочва, че всички въпроси са „лични данни“.

Виолета Николова пое поста като ръководител на Агенцията по вписванията през октомври 2010 г. До момента работата й се запомни в медиите със скандала по вписванията на партидата на „Петрол холдинг“ и дългите опашки от чакащи пред агенцията в края на миналата година.

#Агенция по вписванията #Виолета Николова #Николова #бонус #бонуси #скандал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници