Найденов: Студът не е причина за поскъпване на продукти

Найденов: Студът не е причина за поскъпване на продукти
„Ако се търси начин да се оправдае определено поскъпване на продукт – студът не е причината, това е спекула“, категоричен е земеделският министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Земеделски производители не са се обръщали към Министерството на земеделието и храните за посеви, унищожени заради ниските температури, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Има посеви, които са унищожени заради наводнението в село Бисер и Свиленград. Очакваме да се стопи снегът и да се оттегли водата, щетите ще бъдат оценени и ще работим в посока на това – да бъдат компенсирани“, каза  Найденов, цитиран от „Фокус“.

„Ако се търси начин да се оправдае определено поскъпване на продукт – студът не е причината, това е спекула“, категоричен е земеделският министър.

„Единственият сектор, за който този сняг и климатичните условия въздействат положително, това е земеделският, защото есента беше изключително суха, имаше опасност от измръзване, но когато е покрито от висока снежна покрива, няма как да стане“, каза още той.

Министърът подчерта, че снегът в случая е положителен за земеделските култури и запита къде точно има измръзване.

„За да измръзне, трябва да няма сняг, трябва да е голо. Да, сигурно някъде, където е залято и след това е замръзнало, може да се случи, но то не е повсеместно в страната, за да говорим, че ще вдигаме цените“, посочи Мирослав Найденов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници