Цветанов: Нямам магическа пръчка за реформите в следствието

Цветанов: Нямам магическа пръчка за реформите в следствието
На въпрос дали скандалът му със съдиите може да е допринесъл за критичната оценка на Еврокомисията, министърът бе категоричен, че темата се преекспонира. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Реформите в разследващите органи продължават, но те няма как те да станат с магическа пръчка, заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов.

Работата на МВР се подобрява и това личи от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване, каза той в понеделник сутрин по бТВ.

На въпрос дали скандалът му със съдиите може да е допринесъл за критичната оценка на Еврокомисията, министърът бе категоричен, че темата се преекспонира.

„Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система. Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност”, посочи министърът.

„За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов.

Той разкри, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите-убийци.

#Цветан Цветанов #реформи #МВР #вицепремиер #министър на вътрешните работи #престъпления #Еврокомисията #съдии #Закона за пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници