Международен съюз: Незабавна среща между България и Турция за разрешителните

Международен съюз: Незабавна среща между България и Турция за разрешителните
“За да се ускори намирането на решение много преди следващото заседание на Сьвета по товарен транспорт, съм готов да организирам и участвам в среща между UND и АЕБТРИ в Женева по време на или около 76-ата годишна сесия на Комитета за вътрешен транспорт.
A A+ A++ A

Международният съюз за автомобилен транспорт призова Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) и турската асоциация на превозвачите (UND) да проведат двустранна среща възможно най-скоро, за да се предприемат конструктивни стъпки към намирането на устойчиво и взаимно приемливо споразумение за обмена на разрешителни.

Това се посочва в писмо на генералния секретар на съюза Умберто де Прето.

“Чувствам се длъжен да Ви пиша, както и на господата Четин Нухоглу, президент на UND, и Фатих Сюнер, председател на Изпълнителния комитет на UND, във връзка с настоящата ситуация, касаеща разпределението на разрешителните между България и Турция”, се обръща ди Прето към председателя на АЕБТРИ Георги Петърнейчев.

“За да се ускори намирането на решение много преди следващото заседание на Сьвета по товарен транспорт, съм готов да организирам и участвам в среща между UND и АЕБТРИ в Женева по време на или около 76-ата годишна сесия на Комитета за вътрешен транспорт на ИКЕ на ООН, която ще се проведе от 25 до 27 февруари 2014 г.”, пише ди Прето.

“Времето и мястото на срещата може да бъде уточнено, след като получим Вашето съгласие да проведем такава среща”, добавя той.

“Всички неуредени въпроси след тази двустранна среща могат да бъдат решени в ИРУ в Женева”, се казва в писмото на Умберто де Прето, предава „Фокус“.

#България #Турция #среща #разрешителни #превозвачи #АЕБТРИ #UND #Четин Нухоглу #Георги Петърнейчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници