Питат фамилията Станишеви за евросредствата

Питат фамилията Станишеви за евросредствата
ГЕРБ настоява парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП, заяви Цвета Караянчева. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

„ГЕРБ настоява парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева“, каза в началото на пленарното заседание Цвета Караянчева, предаде btvnews.bg.

По думите й в ЕП се поставят въпроси на председателя Мартин Шулц относно отпуснатите 60 000 евро на рекламната агенция „Актив груп“. „Фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев е възстановила парите на Европейския парламент, ако всичко по проекта е било изрядно“, заяви Караянчева.

Ако по този случай останат дори малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Станишев трябва да понесе пълна отговорност и да подаде оставка от всички заемани постове, смятат от ГЕРБ.

#Цвета Караянчева #Моника Йосифова #Сергей Станишев #Мартин Шулц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници