Станишев: Неприемливо е, че няма дата за влизането ни в Шенген по суша

Станишев: Неприемливо е, че няма дата за влизането ни в Шенген по суша

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Не може да задържиш бежанците, където не искат да живеят. Тези притеснения са пресилени. Важно е да влезем в Шенген, за да сме в ядрото на Европа, но е важно и икономически. България и Румъния са си изпънили условията, не трябва да бъдем дискриминирани. Да влезем по въздух и вода за мен е недостатъчен резултат. Неприемливо е, че няма дата за сухопътното влизане. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той добави, че не се съмнява относно подкрепата на САЩ към България за влизане в Шенген.

"Политиката без кауза винаги ще бъда не парче. Важно е дефинирането на точни цели. Затова има дефицит. Сглобката мотивира своето съществуване с външни фактори. За съжаление опозицията е повече обърната към миналото. Говори се повече за носталгичното. Важното е да се говори за бъдещето", допълни той.

Според Станишев социалисти ще има на европейско ниво.

"Тези избори се подценяват у нас. Там се вземат решенията, които засягат България. Трябва да има компетентни хора, които знаят как се случват нещата в ЕС. Отношението към делегацията на социалистите не е много положителна. Боли ме, че БСП не успява да генерира енергии около себе си."


#Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници