Ердоган търси подкрепа от Германия за членство в ЕС

Ердоган търси подкрепа от Германия за членство в ЕС
Турският премиер Реджеп Ердоган поиска в Берлин по-голяма подкрепа от Германия в процеса за присъединяване на Турция към ЕС. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Ердоган поиска в Берлин по-голяма подкрепа от Германия в процеса за присъединяване на Турция към ЕС. „Очакваме от Германия да ни подкрепи по пътя, който води към ЕС, и в процеса по присъединяване.

Искаме Германия да се ангажира повече, отколкото го правеше досега“, заяви Ердоган. Консерваторите от ХДС-ХСС на канцлера Ангела Меркел са сдържани относно идеята за приемане на Турция като пълноправен член на ЕС, като предпочитат „привилегировано партньорство“ с Анкара.

„С второто, третото, четвъртото поколение гражданите от турски произход станаха важна съставна част на германското общество. И това е шанс, от който трябва да се възползваме“, заяви турският премиер. В Германия живее една от най-големите турски общности извън Турция с около 3 млн. души.

Ердоган изтъкна ролята, която Турция би могла да играе в предотвратяването или разрешаването на някои регионални конфликти.

#Реджеп Ердоган #Ердоган #ЕС #Ангела Меркел #Германия #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници