Комисията за финансов надзор с нов зам.-председател

Комисията за финансов надзор с нов зам.-председател
В гласуването участваха 144 народни представители, от които 128 бяха „за“, 9 – „против“, а 7 се въздържаха. Снимка: spekulanti.com
A A+ A++ A

Народното събрание избра Ралица Агайн и Владимир Савов за членове на Комисията за финансов надзор. Агайн ще е зам.-председател на КФН, като двамата влизат в комисията на мястото на Антония Гинева и Борислав Богоев, чийто мандат изтече през юни 2013 г.

Предложенията са на председателя на КФН Стоян Мавродиев, а мандатът на Агайн и Савов е за 6 години.

Агайн заяви, че предстоят законодателни промени.

„През 2005 г. приехме фундаментални промени в законодателството по отношение на застрахователния надзор. Това, което предстои, е още веднъж огромна промяна в законодателството, което изисква огромни усилия за изготвяне на най-добра уредба. Промените се налагат поради изменение на европейски норми и поради увеличаване на защитата на потребителите“, коментира Агайн.

„Предизвикателство е да създадем такава нормативна основа, че да стимулираме инвеститорите и да защитим потребителите“, добави тя.

„Практик съм в сферата на финансовите пазари от много време. Ще е предизвикателство да приложа опита си в повишаване на прозрачността на правата на потребителите и инвеститорите. Много е постигнато, има още какво да се прави. Предизвикателствата са пред нас, трябва да ги приемем смело и с дръзновение“, каза Владимир Савов.

В гласуването участваха 144 народни представители, от които 128 бяха „за“, 9 – „против“, а 7 се въздържаха, предава „Фокус“.

#Комисия за финансов надзор #Ралица Агайн #Владимир Савов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници