Забавеният избор за шеф на КФН бил технологичен, а не преднамерен

Забавеният избор за шеф на КФН бил технологичен, а не преднамерен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Забавянето на избора на нов председател на Комисията за финансов надзор е технологично, а не - преднамерено. Това обяви в сутрешния блок на БНТ председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Коментарът й е по повод първоначалното намерение на ГЕРБ да отложи избора за след края на годината, което после беше променено и вече започна процедура, която се очаква да приключи до края на месеца.

Менда Стоянова посочи, че мандатът на председателя изтече на 18 юли и по закон изборът на нов председател е трябвало да се случи преди това. Стоянова заяви, че е имало силен натиск от партии и медии защо се бави този избор и не се спазва законът. Тя отрече обвиненията на председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, че бавенето е заради "скалъпване на избора" и заяви, че досега няма предложения за шеф на Комисията от другите парламентарни групи.

Според Стоянова 5-дневния срок, с който политическите сили разполагат, за да внесат кандидатури, след като Народното събрание гласува процедурата за избор на нов председател на КФН, не е повод за притеснение.

"Обикновено сме приемали 7 дни като срок, сега наистина е 5, но само за да можем да влезем в срок до края на юли, защото излизаме във ваканция. Отдавна се знае, че председателят на КФН трябва да се избира отново, така че политическите партии трябва да имат готовност, ако имат кандидати за тази позиция," посочи Стоянова.

Тя каза още, че не очаква изборът на председател на КФН да не се състои сега.

#председател #Комисия за финансов надзор #КФН #Менда Стоянова #бюджетна комисия #Народно събрание #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »