Вилата на Стинг ремонтирана от мафията

Вилата на Стинг ремонтирана от мафията
Майсторите, ремонтирали тосканската вила на поп легендата Стинг и галерия „Уфици“ във Флоренция, са свързани с организирана престъпна групировка. Снимка: www.soundthebest.com
A A+ A++ A

Майсторите, ремонтирали тосканската вила на поп легендата Стинг и галерия „Уфици“ във Флоренция, са свързани с организирана престъпна групировка, съобщават АФП и БГНЕС.

Строителните фирми GGF и PDP Construction са обвинени в сложна измама, включваща фалшиви фактури на стойност 10 млн. евро (13.61 млн. долара).

Историческата сграда, в която днес се помещава Хард рок кафе във Флоренция, имението на Стинг от 16. век в Кианти и галерия „Уфици“, в която се намират картини от художници като Леонардо да Винчи, са сред обектите, ремонтирани от служители на компанията.

Дружествата са регистрирани под „чисти“ имена, но в действителност са собственост на Джовани Потанца, свързан с Камората. Той беше признат за виновен през 2007 година за връзки с мафията.

Полицията арестува 6 души във връзка с измамната схема и иззе активи на стойност 11 млн. евро (14.9 млн. долара) стойност, включително вили, луксозни автомобили и банкови сметки.

#Стинг #Флоренция #Камора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници