Янаки Стоилов: АБВ обратно във фризера

Янаки Стоилов: АБВ обратно във фризера
„Този вариант, който в момента се заявява от повечето участници в АБВ, е „Ние оставаме в БСП, но създаваме паралелна листа, която да я конкурира, но в крайна сметка да помогне за представителството на левицата“ – това е политически абсурд“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Призовавам тези хора, ще го предложим и на нашето ръководство, проектът АБВ, който веднъж беше замразяван и показа, че има устойчивост на ниски температури, отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори“, заяви социалистът Янаки Стоилов.

„А след това, ако е необходимо, БСП да обсъжда въпросите за нейната идеология, организацията“, добави той.

„Ако наистина се мисли за продължаването на управлението в момента, за засилване на позициите на БСП в европейски и национален план, това би било отговорното решение. Ако то не бъде направено, хората, които предприемат тази паралелна политика, по същество се отстраняват от партията и от възможността те наистина да представят своите критични гледни точки в нея“, коментира Стоилов.

„В някаква степен отговорност в предишните години носи ръководството на БСП, защото в голяма своя част то толерираше точно такива хора, които невинаги са били последователни в позициите си и невинаги лоялни към БСП“, посочи депутаът.

„Тук са по-дълбоките поуки, които трябва да бъдат направени – за кадрите, които се издигат, и за хората, които трябва последователно да доказват това, за което получават правото да представляват хората“.

Според Стоилов БСП запазва възможностите да се представи убедително на изборите, „стига да не затънем по тази зададена тема, която да измести въпросите, които интересуват българите“.

„Този вариант, който в момента се заявява от повечето участници в АБВ, е „Ние оставаме в БСП, но създаваме паралелна листа, която да я конкурира, но в крайна сметка да помогне за представителството на левицата“ – това е политически абсурд“, каза още той.

#БСП #АБВ #Янаки Стоилов #Евроизбори 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници