Преди взрива във Виена шофьорът е застрелян 3 пъти

Преди взрива във Виена шофьорът е застрелян 3 пъти
Разследването по взривената кола продължава. Снимка: ruse-news.com
A A+ A++ A

Вече има повече информация около случая от събота, когато джип БМВ с българска регистрация бе взривен с ръчна граната във Виена.

След аутопсията на двете жертви - австриеца от босненски произход Златко Новакович (45) и германеца Хорст Валдемар В., бе установено, че още преди взрива Златко е бил мъртъв, застрелян с три куршума - два в главата и един в гърдите, а 57-годишният бивш военен от бившата ГДР бил ранен с един куршум в гърдите.

Експлозията на ръчната граната откъснала едната му ръка, а 20 минути по-късно той починал в болницата, пише в. „Преса“. Полицията успяла да разкрие, че Хорст Валдемар имал регистрирана фирма заедно със Златко в Мондзее, а във Виена притежавал магазин на съседната улица - в близост до мястото в квартал Отакрингер, където двамата загинаха.

Единственият свидетел, който чул експлозията в 02.47 ч. в събота сутринта, дал показания, според които той е чул само взрива, като преди това не е чул никакви изстрели. Което означава, че Златко е бил застрелян с пистолет със заглушител. Но засега полицията разследва двойно убийство.

Възможна е версията двамата добри познати да се скарали и свадата да е завършила трагично и за двамата - чрез ръчната граната, която би могла да бъде реликва от босненската война. Разследването продължава.

#Австрия #Виена #взрив #граната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници