Райчев за "АБВ" и БСП: Типичен развод

Райчев за "АБВ" и БСП: Типичен развод
Според Райчев евроизборите ще са най-странното нещо досега.
A A+ A++ A

"Днес се случи типичен развод."

Това заяви пред бТВ във вторник социологът Андрей Райчев по повод обявеното днес от бившият президент Георги Първанов намерение инициативата "АБВ" да участва със собствена евролиста на изборите за Европарламент.

Според него ядрото на БСП няма да последва Първанов. Според Райчев, Първанов много рискува, защото по-вероятният вариант е да не влезе нито един депутат на евроизборите. Това за него ще е краят, смята социологът и подчерта, че случаят е безпрецедентен.

"Първанов и Ивайло Калфин предприемат нов опит да променят съотношението на силите в БСП", добави социологът. Райчев заяви, че се е изненадал от напрежението между Станишев и Калфин, който подаде оставка като водач на българските социалисти в Европарламента.

Тези европейски избори ще се окажат най-странното нещо досега, смята Райчев като наблюдаващ изборите човек. "Те ще бъдат парадоксални. Всичките тези конфликти са парадоксални, идва часът на истината и в него дали шумната част ще свали правителството или по-голямата част, която не е по площадите, го подкрепя това правителство. Не допускам, че някой може да знае какво точно ще се стане. Ивайло Калфин е един сериозен и почтен човек. Винаги в политиката те омърсяват, а досега не съм чул лоша дума срещу него", добави социологът.

#Георги Първанов #Ивайло Калфин #Сергай Станишев #БСП АБВ #Европарламента #Андрей Райчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници