Станишев разочарован: Калфин смени отбора в последната минута

Станишев разочарован: Калфин смени отбора в последната минута
„Това решение, което се случва във важен момент и за България, и за БСП, не е коректно и морално, не по отношение на въпросите на БСП, а на нейните членове и симпатизанти“, заяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това фактически е смяна на отбора в 90-ата минута от мача“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев във връзка с това, че Ивайло Калфин ще участва в самостоятелна листа за евроизборите на инициативата АБВ.

„Решението на Ивайло Калфин предизвиква дълбоко разочарование“, каза още Станишев.

„То ще разочарова стотици хиляди социалисти, които в продължение на години работеха за неговите кампании – като депутат, като водач на листата за евроизборите, като кандидат-президент. Работили сме съвсем искрено и всеотдайно. Аз винаги съм заставал зад него и съм го защитавал от съмнения, подозрения“, коментира лидерът на БСП.

„Това решение, което се случва във важен момент и за България, и за БСП, не е коректно и морално, не по отношение на въпросите на БСП, а на нейните членове и симпатизанти. Бяхме поставени пред свършен факт. Това беше насочено срещу БСП. Хубавите думи и намерения не са убедителни, защото обективно целят отслабване на резултата на БСП на евроизборите“, заяви той.

„Това обслужва интересите единствено на Бойко Борисов и ГЕРБ. Има въпроси, на които няма отговор. Човекът, който оглави това, беше Бойко Борисов“, посочи Станишев.

Той бе категоричен, че целта да се отнеме първото място на БСП на евроизборите няма да бъде реализирана.

„Ние сме сложна партия, с кусури, но с много ясни идеи и кауза, за която работим всички. БСП се мобилизира и нахъсва допълнително за максимален резултат. Тази ситуация ще доведе до такава реакция и поведение от страна на членовете и симпатизантите“, каза още Сергей Станишев, предава „Фокус“.

#БСП АБВ #Сергей Станишев #Ивайло Калфин #Евроизбори 2014 #листа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници