Вигенин иска признание, че масовата емиграция не се е случила

Вигенин иска признание, че масовата емиграция не се е случила
„На този етап притесненията за наплив на българи след отпадането на ограниченията за достъп до трудовия пазар във Великобритания не се потвърждават“, посочи Кристиан Вигегнин. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Българският външен министър Кристиан Вигенин заяви, че очаква признание от Великобритания, че страховете от масова емиграция към Острова не са се сбъднали.

„Българските граждани, които вече са във Великобритания, трябва да получат признание за всичко, което правят, за техния принос за британската осигурителна система“, добави Вигенин.

„На този етап притесненията за наплив на българи след отпадането на ограниченията за достъп до трудовия пазар във Великобритания не се потвърждават“, посочи той.

Вигенин добави, че такива са били и очакванията на всички сериозни анализатори.

В сряда Вигегнин отива на посещение в Лондон, където ще се срещне с министри, председатели на комисии в Камарата на лордовете и Камарата на общините.

„Надявам се, че след очевидния неуспешен край на тази кампания за сплашване на британските граждани с пришълци от Източна Европа, ще можем да стартираме активен двустранен диалог“, каза още външният министър.

#Кристиан Вигенин #България #Великобритания #имиграция #емиграция #трудови ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници