Участие в друга листа – край с БСП

Участие в друга листа – край с БСП
Според Манолова регистрирането на алтернативна лява листа работи в интерес на Борисов – разцепление вляво, за да може той да се бори за по-челно място на евроизборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Който участва в друга листа, приключва с БСП, заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

На въпрос за оставката на Ивайло Калфин, Манолова отговори, че ако някой отиде на избори в друга листа, той е приключил с партията, и изрази надежда Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения.

„Те са опитни политици и би трябвало да знаят какво ще причинят на хората в БСП“, каза още тя.

Според Манолова регистрирането на алтернативна лява листа работи в интерес на Борисов – разцепление вляво, за да може той да се бори за по-челно място на евроизборите.

Зам.-председателят на парламента припомни, че Калфин е бил кандидат за президент на левицата с възможно най-силния кандидат за вицепрезидент – Стефан Данаилов, бил е водач на листата на БСП за евроизборите, вицепремиер и външен министър в правителството на Станишев, а в момента има много номинации за листата за предстоящите избори и ще бъде в челото, ако остане.

„Дебатът по идеите и по политиките се случва на партийните форуми. Заседанията на НС на БСП винаги са били отворени за Калфин. Предстои конгрес на 8 февруари, където е мястото за дискусия и всеки да каже каквото има и да се вземат важните решения“, коментира Манолова.

На въпрос за Сидеров тя отговори, че той има възможност сам да реши да се откаже от имунитета си.

Манолова обясни, че ако това не се случи, има процедура – свиква се временна комисия, която проучва всички факти, които се съдържат в исканията на главния прокурор, и предлага на пленарната зала решение.

„Решението ще бъде взето според фактите и съобразно закона. Това действие има юридически последици и то трябва да бъде преценявано с оглед на законовите изисквания“, заключи Мая Манолова пред БНР.

#Георги Първанов #Мая Манолова #листа #избори #Ивайло Калфин #БСП АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници